Országos Vállalkozói Mentorprogram - Személyes Vállalkozói Mentorálás

FELHÍVÁS 

Tisztelt Pályázó!

Értesítjük, hogy a GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001 számú kiemelt projekt Személyes vállalkozói mentorálás alprojektben támogatható mentoráltak száma elérte a maximális keretet. Amennyiben további pályázatok befogadására nyílik lehetőségünk, vagy egyéb vállalkozásfejlesztési lehetőséggel tudunk szolgálni,
a regisztrált jelentkezőket tájékoztatjuk a megadott e-mail címen.

Köszönjük.

Kérjük, a regisztrációval egyidejűleg figyelmesen olvassa el a Dokumentumtárban található tájékoztató anyagokat, valamint használja a Google Chrome vagy Firefox böngészők egyikét.

 

Személyes Vállalkozói Mentorprogram - Mentorválasztó rendezvény 2019. október 17.

Személyes Vállalkozói Mentorprogram szakmai nyitórendezvény - Oklevél a mentoroknak, 2019. december 4.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretén belül - mint a személyes mentorálási alprojekt megvalósítója, négy célcsoportra fókuszálva szeretné elérni a vállalkozások versenyképességének, hatékonyságának valamint a vállalkozások növekedésének elérését.

A mentorálás időtartama alatt – 6-12 hónap - a mentorált vállalkozás/vállalkozó ingyenes szolgáltatás keretében veheti igénybe az általa kiválasztott mentor mentori tevékenységét, valamint a rendelkezésére álló 25 óra ún. speciális tanácsadást.

 

Kiket várunk mentoráltnak:

Fiatal vállalkozók:
A Mentorprogram alapján azon fiatal vállalkozók részvételével működő mikro- és kis-és középvállalkozás, akik esetében a már bejegyzett vállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a 35 év alatti személy(ek) tulajdonában van, és az ügyvezető személye is 35 év alatti személy, továbbá a 35 év alatti, egyéni vállalkozóként működő fiatalok.

A fiatal vállalkozók célcsoport esetében a társas fiatal vállalkozásokból egy-egy fő, egyéni vállalkozó esetén maga az egyéni vállalkozó vehet részt a Mentorprogramban.
 

Női vállalkozók:
A Mentorprogram alapján azon női mikro- kis- és középvállalkozások, amelyek esetében a vállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a női tulajdonban van és az ügyvezető személye is nő, továbbá a női egyéni vállalkozók.

A társas női vállalkozásokból egy-egy fő, egyéni vállalkozó esetén pedig maga az egyéni vállalkozó vehet részt a Mentorprogramban. 
 

Generáció váltás előtt álló családi vállalkozások:

A Mentorprogram alapján olyan mikro- és kis-és középvállalkozások, melyek önmagukat annak tartják, vagy a vállalkozásnak legálabb 51%-a egy család tulajdonában van és emellett a következő három feltétel közül legalább egy kritériumnak megfelelnek:

  • egy családtagja részt vesz a vállalkozás irányításában;
  • egy családtagja alkalmazottként részt vesz a vállalkozás működtetésében;
  • a vezetést és a tulajdont is részben vagy egészében a családon belül kívánják átadni, ha erre sor kerül;
  • a vezetést és a tulajdont is részben vagy egészében külső személynek kívánják átadni, ha erre sor kerül.


Újratervező vállalkozások: a COVID-19-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k

  • A Mentorprogram alapján azon mikro- és kis- és középvállalkozások, melyek életképességének megrendülése a járvány kezdetétől (2020.03.11.) számított időszakban az előző év azonos időszakával összevetve a bevételében, vagy az ügyfélszámában, vagy a létszámában több mint 20%-os visszaesés tapasztalható, vagy a megváltozott körülmények a tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg.

 
Kiket várunk mentoroknak:

Jelen program keretében a mentori feladatok ellátására olyan személyek jelentkezhetnek, akik az alábbi kritériumoknak megfelelnek:

  • minimum 5 éves vállalkozói tapasztalattal
  • legalább 5 fős mikro-, kis- és középvállalkozás működtetésében szerzett jártassággal rendelkeznek, melyet az általa vezetett/vele közreműködésben megvalósuló vállalkozás működésének bemutatása támaszt alá, továbbá
  • rendelkezik kapcsolati tőkével.

 

A GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2017-00001  „A KKV szektor hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztése, vállalkozói mentorálás biztosítása révén" című kiemelt projekt (B/1) Személyes vállalkozói mentorálás alprojekt megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

Amennyiben szeretne mentoráltnak, illetve mentornak jelentkezni, úgy kérjük, jelentkezzen be ezen a portálon és regisztráljon a jelentkezési oldalon.
A programról, valamint a kiválasztás feltételiről a regisztrációs oldal Dokumentumtárában lévő tájékoztató anyagokból informálódhat.